Arkkitehtuuri

Riippuva hotelli kalliokiipeilijöille

Riippuva hotelli kalliokiipeilijöille


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tohtori Margot Krasojevicin riippuva hotellikonsepti on suunniteltu kalliokiipeilijöitä silmällä pitäen, ja kun olet noussut ylös vuoren puolella sijaitsevaan futuristiseen hotelliin, voit odottaa mukautettavaa lepotilaa. Hotelli on suunniteltu Kapkaupungin Holden Manzin viinitilalle Massif de L'Estereliin Etelä-Ranskassa.

[Kuvan lähde:Tohtori Margot Krasojevic]

Hotellin leirintäalue on upotettu graniittikiviin, jossa on porareiän perustukset, jotka on injektoitu kallioon. Ulkopuolella olevat tasot tarjoavat ylimääräisiä kiipeilypintoja sekä loistavia lepopaikkoja, kun kiipeilijät ovat matkalla kohti hotellin sisäänkäyntiä.

Riippuva hotelli koostuu joukosta alustoja ja palkoja, joista suurin osa päärakenteesta ja sisätiloista on valmistettu teräksisistä vaakasuorista paaluista sekä pylväistä ja teräsrungon osista. Toissijainen rakenne koostuu rakennetta tukevasta puukäytävästä, joka luo tasaisen geometrian pinnan poikki.

Palkkien väliseinät koostuvat laminoidusta vanerilevystä ja hiilikuidulla vahvistetusta polymeerikuoresta. Koko riippuvan hotellin rakenne on sitten viimeistelty maalilla joustavan kipsi. Riippuva hotelli näyttää tarttuvan kiven sivulle kuin jotain ulkomaalaiselokuvasta.

[Kuvan lähde:]

Yksi tärkeimmistä osista hotellin rakentamisessa käytetyistä materiaaleista on holografinen yhdistetty lasi- ja prismasäleikköjärjestelmä, joka muuttaa ulkonäköä ja hotellin sisäosan tunnelmaa. Se tekee tämän muuttamalla valon tasoa sisällä, vähentämällä häikäisyn määrää ja tuottamalla värillisiä valaistustehosteita sisäseiniin.

Tämän lisäksi lasi auttaa suojaamaan kiipeilijöitä haitallisilta UVB-auringon säteiltä. Se auttaa myös antamaan surrealistisen tunteen, joka auttaa kiipeilystä väsyneitä kiipeilijöitä irtautumaan todellisuudesta ja auttaa siten levätä ja toipua.

Se voi myös "virittää kiipeilijöitä" ympäristön todellisuuteen luomalla hypertietoisuuden valon vivahteista, joita näkömme ei ehkä ole tottunut näkemään, Selittää suunnittelija.

[Kuvan lähde:]

Ripustettavan hotellin suodattimet voidaan poistaa, jolloin palot voidaan koreografoida niin, että niillä on haluttu vaikutus. Säleiköt, joihin suodattimet kiinnitetään, kietoutuvat palkojen ympärille, jolloin varjostinjärjestelmä himmentää auringonvaloa. Suodattimia voidaan säätää luomalla illuusioita ja mirageja, jotka eivät kuulu todelliseen ympäristöön.

Ne vaihtavat värejä ja näkemysten suhdetta. Palot on suunniteltu siten, että ne ovat puoliksi rakennettu ja puoliksi kaivettu kallioon, ja niiden sellaisenaan voidaan nähdä olevan kiviseinän jatke. Rakenne on asettanut sormet ja nyrkit varovasti betonipintarakenteeseen yhdessä pintojen kanssa luodakseen kiipeilypinnan alustoille pääsemiseksi.

[Kuvan lähde:]

[Kuvan lähde:]


Katso video: Hotel Viru Tallinn (Joulukuu 2022).