Arkkitehtuuri

Matalalinjainen maanalainen puisto saa auringonvaloa siihen

Matalalinjainen maanalainen puisto saa auringonvaloa siihen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kun tila on huippuluokan kaupungeissa, jotka ovat voimakkaasti kehittyneet, mutta tarvitaan enemmän julkisia tiloja, siitä tulee suuri haaste. Yksi parhaista ratkaisuista on ottaa vanha rakennus ja mallintaa se uudelleen. Vielä parempi, ota vanha rakennus, joka on maan alla.

Maanalaisten tilojen käyttäminen aiheuttaa ongelmia, joista yksi on luonnollisen auringonvalon puute. Kehittäjät, jotka ovat suunnitelleet New Yorkin Lowline Park -puiston, ovat löytäneet tien tästä. He aikovat mallintaa vanhan vaunun terminaalin uudelleen ja he aikovat valaista sen auringonvalolla kuituoptiikan ansiosta.

[Kuvan lähde: Matala linja]

Siitä puhuttiin jo vuonna 2011, mutta sitten nimi oli Delancey Underground Project. Tänään, ohi 155 000 dollaria on nostettu projektia varten, jotta kehittäjät voivat tutkia aurinkotekniikan testaamista. Tämän lisäksi rahat käytettiin niin, että voitiin tehdä täysimittainen malli, joka antaisi todistuksen käsitteestä. Nimi muutettiin myös Lowlineiksi.

[Kuvan lähde: Matala linja]

Sivusto on Manhattanin itäpuolella, aiemmin Williamsburg Bridge -vaunun terminaalissa.

[Kuvan lähde: Matala linja]

New Yorkissa on hyvin vähän viheralueita, joten ei ole epäilystäkään siitä, että maanalainen puisto olisi erittäin tervetullut New Yorkiin. Vierailijat pääsisivät siihen helposti, koska lähellä on Essex Street -metro.

[Kuvan lähde: Matala linja]

Projektin kehittäjät haluavat pystyä tarjoamaan ihmisille tilaa mennä, missä he voivat rentoutua, sekä pystyä osoittamaan, miten tekniikkaa voidaan käyttää kaupunkien muutoksessa. Hämmästyttävää, että he aikovat täyttää puiston puilla ja kasveilla. Nämä tietysti tarvitsevat auringonvaloa ja maanalainen tila valaisee kävijöitä. He keksivät suuren idean tähän keräämällä auringonvaloa maanpinnan yläpuolella olevilla heijastavilla paraboloilla.

[Kuvan lähde: Matala linja]

Parabolat sijaitsevat alueilla, jotka saavat paljon auringonvaloa, ja kun aurinko liikkuu, niin myös parabolat. Tämä tarkoittaa, että he kohtaavat aina aurinkoa ja pystyvät hyödyntämään sen kaiken. Tämä valo ohjataan sitten maan alla puistoon valokaapeleiden kautta, sitten heijastaviin astioihin, jotka sijoitetaan kattoon, ennen kuin ne lopulta jaetaan tilaan. Yhdessä valon tuomisen kanssa ne tuovat myös fotosynteesiin tarvittavia aallonpituuksia ja kasvit pystyvät kasvamaan samalla tavalla kuin ulkona.

[Kuvan lähde: Matala]

Projektin toteuttamiseksi tarvittavat työt ovat alkaneet, ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Lowline-maanalaisen puiston rakentaminen alkaa 2017, puisto on avoinna yleisölle vuonna 2018.

[Kuvan lähde: Matala]


Katso video: Moon Base Concepts (Lokakuu 2022).